De leukste, beste en interessantste podcast tips van 2024 op een rij!

De podcast wordt steeds populairder. Niet zo gek ook, want je kunt er altijd en overal naar luisteren. Tegenwoordig loopt het aantal podcasts in Nederland op tot honderden en wereldwijd duizenden. Hierdoor is het maken van een keuze nog helemaal niet zo makkelijk. Daarom zetten we hier de leukste, beste en interessantste podcasts voor je op een rijtje. 

De schokkende waarheid over Oh Oh Cherso!

De beste Nederlandse podcasts van 2024

Omdat er wereldwijd een gigantisch aantal podcasts zijn zetten we hier alleen de beste podcasts van 2024 op een rijtje. Het is ten slotte toch het prettigst om een podcast in je moedertaal te horen. Als het gaat om podcast zijn er heel wat categorieën, zoals true crime, voetbal, politiek en actualiteiten. Op deze lijst met interessante podcast een mooie mix.

Deze horrorfilms moet je zien!

Geuze & Gorgels

Monica Geuze en Kaj Gorgels bespreken met elkaar wekelijks de problemen waar hun luisteraars mee te maken krijgen. Dan gaat het meestal niet om echte dringende problemen, maar zogenaamde ‘first world problems’. De podcast is op de meeste podcastapps te beluisteren. Als je er geen genoeg van kunt krijgen kun je op Podimo betalen voor extra afleveringen van deze leuke podcast.

Ontdek de beste films op Disney Plus in Nederland!

Maarten van Rossum

Elke week maakt Maarten van Rossem samen met Tom Jessen een podcast over het laatste nieuws en actualiteiten. Zo bespreken ze wat er zou gebeuren als Poetin de oorlog met Oekraïne zou verliezen. Ze geven ook regelmatig een analyse over de Nederlandse politiek en lichtten onderwerpen uit de geschiedenis uit. Deze goed beluisterde podcast van Maarten van Rossem is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast en YouTube. 

Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

Tot voor kort had Marc-Marie Huijbregts een podcast met Isa Hoes. Ondertussen zijn hun wegen gescheiden en heeft Aaf Brandt Corstius haar plek ingenomen. De twee bespreken de dingen die ze dagelijks meemaken of waar ze zich over verwonderen. Zo vragen ze zich af welke stranden in Nederland het mooiste zijn, maar bespreken ook pijnstillers, mannen en tenen. Met recht een van de beste podcasts van Nederland. 

Wat Goéééd

Martien Meiland en Erica Renkema werden razendpopulair dankzij hun tv-programma Chateau Meiland. Een van de beroemde uitspraken uit de serie waarin ze een kasteel in Frankrijk opknappen is “Wat Goéééd”. In het programma bespreken de twee op positieve wijze de laatste nieuwtjes. Zo hebben ze het over extra kilootjes, maar ook ouder worden en gelukkig zijn. Een leuke podcast die zeker op ons lijstje met beste podcasts van 2024 thuis hoort. 

Moordcast

Moordcast is een podcast waarin Dionne Slagter verschillende moordzaken bespreekt. Samen met haar broer Henrik doet ze uitgebreid onderzoek naar moordzaken in binnen- en buitenland en doet hier in haar podcast verslag van. Ze bespreekt onder meer de moordzaak op Ichelle van de Velde in Oostburg. Andere moorden die ze bespreken zijn die op de 8 jarige Sharleyne Remouchamps en Hannie Bakker. Het is een goede podcast waar veel onderzoek aan vooraf is gegaan. 

De Stijn, Tobi en Jeppe Show

Elke vrijdag kun je genieten van een nieuwe podcast van Stijn van Vliet, Tobias Camman en Jasper Demollin. Stijn zal elke aflevering de laatste trends bespreken en Jasper komt met een inspirerende quote. Tobias is de culinaire man in de show en zorgt altijd voor iets lekkers. Deze podcast is een van de beste podcast van 2024 omdat het heerlijk is om naar deze eerlijke heren te luisteren. 

Picture of Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten