Beste Turkse series (Netflix & meer)

Heb je alle Nederlands- en Engelstalige shows op Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime bekeken en weet je even niet hoe nu verder? Kijk dan eens naar Turkse drama series of een romantische Turkse series. Je staat er misschien niet bij stil, maar de kwaliteit van deze series ligt enorm hoog. In dit artikel vertellen we je welke Turkse series het waard zijn en waar je deze kunt kijken.

Deze Turkse series moet je echt gezien hebben!

  1. AŞK 101
  2. Börü
  3. Phi
  4. Yasamayanlar
  5. Avlu
  6. Zeytin Agaci
  7. Fatma

1. AŞK 101

Deze serie staat onder de naam Love 101 op Netflix. In de Turkse serie volgen we een groepje rebelse scholieren uit Istanbul die op het punt staan geschorst te worden. Voorheen was er één docent die hen altijd uit de problemen kon redden, maar die is verhuisd. De studenten moeten daarom de koppen bij elkaar steken om haar hier te houden!


De scholieren hebben het plan bedacht om haar te koppelen aan een leuke man uit Istanbul. Helaas is er iets wat de jongeren over het hoofd hebben gezien, waardoor het plan wordt bemoeilijkt…

Versta je geen Turks? Geen probleem, je kunt alle Turkse series met Engelse ondertiteling kijken op Netflix. Ook kun je ervoor kiezen om te kijken naar een Engelse nasynchronisatie.

2. Börü

Groot fan van actieseries zoals S.W.A.T.? Dan is de Turkse serie Börü, op Netflix bekend als Wolf, vast iets voor jou. In de serie volgen we de speciale Turkse politie-eenheid die enkel wordt ingezet bij de meest gevaarlijke missies. Als kijker ga je langzaam maar zeker om de personages geven.

Het team schakelt in de afleveringen van een uur en vijftien minuten de ene na de andere terrorist uit. Gelukkig hoef je na de zes beschikbare afleveringen nog geen afscheid te nemen van de politie-eenheid. In 2018 kwam er een bioscoopfilm onder dezelfde naam uit. Deze kun je gelukkig terugzien op Amazon Prime.

3. Phi

Phi is een van de beste Turkse series op Netflix. In de show wordt psychiater Can Manay verliefd op Duru, een danseres. Helaas voor hem heeft ze al een vriend, namelijk de muzikant Deniz. Can Manay is geobsedeerd door Duru en gaat enorm ver om haar voor zich te winnen.

In de tussentijd graven verschillende journalisten naar het duistere verleden van de psychiater. Can zet alles op alles om zijn verleden en geheimen zo goed mogelijk verborgen te houden.

4. Yasamayanlar

Fan van Twilight en Vampire Diaries? Dan heb je vast ook wel eens gehoord van deze Turkse serie, op Netflix bekend als Immortals. De vampierenserie speelt zich af in de Turkse stad Istanbul. Vampier Mia heeft een missie om Dmitry te vermoorden, een wraakactie omdat hij haar ooit beet en vampier maakte. Mia droomt ervan om weer mens te zijn.

Er is echter een grote valkuil, waardoor Mia’s plan moeilijker wordt gemaakt. Dmitry kent iedereen uit de hele stad. Het is daarom Mia’s taak om het vertrouwen van de vampier te winnen. Gaat dit haar lukken? Een serie vol spanning voor elke vampier liefhebber.

5. Avlu

De Turkse serie Avlu kun je onder de naam The Yard vinden op Netflix. De serie speelt zich af binnen de muren van een vrouwengevangenis en is in dit opzicht goed te vergelijken met Orange is the New Black. De Turkse serie is gebaseerd op de Australische show Wentworth.

Een zorgzame moeder belandt na een uit een gelopen conflict in de gevangenis. Hier is ze gedwongen om voor haar leven te vechten om uiteindelijk naar haar dochter terug te keren. Dit is lastiger dan gedacht door de machtsstrijd die heerst binnen de muren van de gevangenis. Als fan van gevangenis series als Prison Break en Celblok H kun je deze serie echt niet missen.

6. Zeytin Agaci

Zeytin Agaci, beter bekend als Another Self, draait om de drie vriendinnen Ada, Sevgi en Leyla. Hun vriendschap staat al jarenlang sterk en ontstond in hun studietijd. Vandaag de dag is Ada een succesvol chirurg, Sevgi is een advocaat vol ambitie en Leyla leidt een gelukkig leven als huisvrouw.

Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn… Door de kankerdiagnose van Sevgi wordt vriendschap zwaar op de proef gesteld. De drie hartsvriendinnen besluiten op reis te gaan. Another Self is een prachtige serie over de waarde van vriendschap.

7. Fatma

Fatma wordt gezien als een nieuwe Turkse serie op Netflix. De show is slechts anderhalf jaar geleden op Netflix verschenen en werd al snel een internationaal succes. In de zesdelige serie maken we als kijker kennis met de introverte Fatma, een schoonmaakster die door haar man is verlaten.

De serie neemt een wending als we erachter komen dat Fatma op een wraakplan aan het broeden is. Dit verwacht je niet van een op het eerste gezicht onopvallend karakter. Het plan van Fatma ontvouwt zich langzaam maar zeker.

De serie is perfect voor iedereen die houdt van spanning, plot twist en integrerende verhaallijnen.

Vermaak je met Turkse series

Netflix, Disney+ en Amazon staan vol met de beste Turkse series. Wees niet bang dat je geen vloeiend Turks kan verstaan, want Turkse series kijken kan makkelijk met ondertiteling of een nasynchronisatie. Veel kijkplezier!

Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten