Films en tv-programma’s met Austin Butler

Austin Butler is een jonge Amerikaanse acteur die al heel wat jaren meedraait in de televisie- en filmwereld. Hij was als tiener al te zien bij Nickelodeon en Disney Channel, maar je kent hem zeker in de rol van Elvis in de gelijknamige film. Hiervoor won hij een Golden Globe en BAFTA Award. Dit zijn de beste films en series met Austin Butler.

Waarom je de films en tv-programma’s met Alexis Bledel niet mag missen!

De beste films en tv-programma’s met Austin Butler in de hoofdrol

Austin Butler heeft al heel wat rollen gehad waarmee hij indruk heeft weten te maken. Dit zijn Austin Butlers beste films en tv-programma’s. 

Ontdek de beste rollen van Eve Harlow!

Elvis (2022)

Van de films en series met Austin Butler is Elvis de film die hem echt op de kaart heeft gezet. De Amerikaanse acteurs had eerder al heel wat rollen vertolkt, maar nog nooit zo overtuigend als in de film Elvis. In deze film speelt hij de rock en roll legende Elvis Presley. De film vertelt op zeer overtuigende wijze het verhaal van deze muzikale grootheid. Austin Butler had zich zo ingeleefd in de rol dat hij naderhand logopedie moest volgen om weer zoals zichzelf te praten. 

De must-see films en tv-programma’s met Brendan Gleeson!

Dune: Part Two (2024)

Een van de meest recente films en series met Austin Butler is Dune: Part Two. In deze film speelt hij de rol van Feyd-Rautha Harkonnen, een rol die in eerdere verfilmingen onder andere werd gespeeld door Sting en Matt Keeslar. Feyd-Rautha is het kwaadaardige neefje van Baron Vladimir Harkonnen. Ook deze rol weet Austin Butler op magnifieke wijze neer te zetten. Zijn acteerwerk is behoorlijk beangstigend en laat zien dat Butler van alle markten thuis is. 

Once Upon a Time in Hollywood (2019)

In 2019 speelt Austin Butler de rol van Tex Watson in de Quentin Tarantino film Once Upon a Time in Hollywood. In deze film spelen ook topacteurs zoals Brad Pitt, Robbie Margot en Leonardo DiCaprio. Tex is de bijnaam van Charles Watson een lid van de beruchte Manson Family. Tex Watson was in het echte leven betrokken bij de moord op Sharon Tate en haar ongeboren kind. Dit zie je in de film overigens niet, want Tarantino besluit de realiteit te laten voor wat hij is en fictieve elementen toe te voegen. 

Masters of the Air (2024)

Masters of the Air is een tv-serie die zeker past in het lijstje met beste films en series met Austin Butler. De film gaat over een groep piloten en luchtmachtpersoneel die tijdens de Tweede Wereldoorlog een B-17 vliegtuig bemannen. Austin Butler speelt de rol van majoor Gale Cleven, ook wel Buck genoemd. Het is een doordringend verhaal van kameraadschap, moed en doorzettingsvermogen. 

The Shannara Chronicles (2016-2017)

Een van Austin Butlers films en tv-programma’s waar hij bekend mee is geworden is The Shannara Chronicles. In deze Amerikaanse fantasy-serie speelt Austin Butler de rol van Wil Ohmsford die half mens, half elf is. Hij is de laatste in de bloedlijn van de Shannara familie en voorbestemd om de Vier Landen te beschermen van demonen. Wil gaat samen met Amberle (Poppy Drayton) en Eretria (Ivana Baquero) de strijd aan tegen deze kwaadaardige wezens. Hierbij krijgen ze hulp van een druïde. 

The Bikeriders (2024)

In deze film die uitgebracht werd in 2024 wordt een motorclub uit de Verenigde Staten gevolgd. Het verhaal waarin Austin Butler een van de leden van de motorclub is, neemt al snel een sinistere wending. De film heeft zeer veel positieve reviews en ook Austin Butler weet weer indruk te maken met zijn vertolking van Benny. 

Picture of Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten