Top 10 leukste vrouwelijke cabaretiers

Vrouwelijke cabaretiers zijn er in Nederland genoeg. In ons kleine kikkerlandje kun je heel wat avonden vullen met shows van vrouwelijke Nederlandse cabaretiers. Dit is de vrouwelijke cabaretiers lijst met de 10 beste Nederlandse vrouwelijke cabaretiers. 

Ontdek de engste horrorfilms ooit!

1. Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp is een Nederlandse vrouwelijke cabaretier die met stip op nummer 1 staat. Als je de tekst “Ik heb een heel zwaar leven” hoort, weet je meteen over wie we het hebben. Deze uitbundige vrouwelijke cabaretier heeft geweldige humor en een perfect gevoel voor timing. We kijken uit naar het moment dat ze nieuwe shows aankondigt. 

Deze podcasts zijn een must-listen!

2. Tineke Schouten

Op dit lijstje met vrouwelijke Nederlandse cabaretiers hoort Tineke Schouten zeker thuis. Ze is de koningin van de typetjes. En weet hiermee hele zalen plat te spelen. Denk aan Lenie uit de Takkestraat en Bep Lachebek. Tineke tourt nog regelmatig door Nederland met haar comedy shows. 

Dit zijn de beste films op Disney Plus!

3. Claudia de Breij

Op onze lijst met top 10 vrouwelijke cabaretiers kan Claudia de Breij natuurlijk niet ontbreken. Ze heeft scherpe humor, maar kan ook de diepte in. Ze is overigens niet alleen bekend van haar grappen, ze maakt ook prachtige muziek. Een van de bekendste nummers is het liedje ‘Mag ik dan bij jou’

4. Sanne Wallis de Vries

Uiteraard staat Sanne Wallis de Vries ook op de beste vrouwelijke cabaretiers lijst. Ze is vooral bekend vanwege haar grappige typetjes en imitaties van bekende Nederlanders. Hiermee is ze regelmatig op de Nederlandse buis te zien. 

5. Paulien Cornelisse

Paulien Cornellise is een talentvolle Nederlandse cabaretière. Ze is een echte taalvirtuoos en dat zie je niet alleen op het toneel. Ze heeft ook meerdere boeken over taal geschreven waaronder ‘ Taal is zeg maar echt mijn ding’ .

6. Sara Kroos

Deze Nederlandse vrouwelijke cabaretier viel al op jonge leeftijd op in de theaterwereld. Op haar achttiende won ze namelijk de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Waarschijnlijk heb je haar wel eens op televisie gezien bij het improvisatieprogramma De Lama’s. We wachten met smart op een nieuwe show van Sara Kroos. 

7. Lenette van Dongen

Ga je naar een show van de vrouwelijke cabaretier Lenette van Dongen dan heb je gegarandeerd een leuke avond. Ze vertelt grappige verhalen over het dagelijkse leven die voor velen herkenbaar zijn. De manier waarop ze deze verhalen vertelt, maakt dat je bijna in je broek plast van het lachen. 

8. Yentl en de Boer

Op nummer 8 van onze top 10 leukste vrouwelijke cabaretiers staan maar liefst twee vrouwen. De goede vriendinnen Yentl Schieman en Christine de Boer treden al een paar jaar op als muzikaal cabaretduo. Vooral hun liedjes zoals ‘Ik heb een man gekend’ en ‘Het is over / Het is begonnen’ zetten de twee op de kaart. Voor beide nummers wonnen ze de Annie M.G. Schmidtprijs. 

9. Kiki Schippers

Kiki Schepers is een cabaretière die echt alles lijkt te kunnen. Zo won ze voor haar liedjes al een keer de Annie M.G. Schmidtprijs en ze was 4 keer genomineerd. Deze Nederlandse vrouwelijke cabaretier doet overigens nog veel meer. Zo is ze ook columniste en radiomaker. 

10. Soundos El Ahmadi

Niet iedereen houdt van de humor van de ietwat grof gebekte Soundos El Ahmadi. Toch zijn er heel wat mensen die krom liggen van het lachten als deze cabaretière zien. Het bijzondere aan deze vrouw is dat ze weet hoe ze grappen kan maken over de cultuurverschillen in Nederland. 

Picture of Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten