Wat zijn de beste en leukste films op Disney Plus in 2024!

Weet je niet wat je vandaag op Disney Plus kunt kijken? We hebben een lijst samengesteld met de beste en leukste films op Disney Plus in 2024. Op de lijst vind je een aantal geanimeerde Disney films, maar ook prachtige documentaires en indrukwekkende speelfilms. Dit zijn de leukste Disney Plus films voor dit jaar.

Deze podcasts moet je niet missen!

The Rescue

 • Jaar: 2021
 • Genre: Waargebeurd drama
 • IMDB: 8,3

We weten allemaal nog wel het verhaal van de groep Thaise jongens die samen met hun voetbaltrainer vast komen te zitten in een grot in Thailand. In 2021 werd het verhaal dat zich afspeelde in 2018 verfilmd. Ondanks dat we allemaal weten hoe het verhaal afliep zal deze film je op het puntje van je stoel laten zitten. 

Het is indrukwekkend om te zien hoe de duikers die de jongens uiteindelijk gered hebben zich inzetten om de jongens te helpen. Ze strijden tegen het opkomende water en tegen de tijd, maar weten de klus uiteindelijk toch te klaren. Dit is zeker een van de beste films van 2024 op Disney Plus Nederland. 

Je gelooft niet wat deze cabaretiers zeggen!

The Grand Budapest Hotel

 • Jaar: 2014
 • Genre: Avontuur, comedy, crime
 • IMDB: 8,1

In het Disney Plus aanbod van Nederland is ook The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson te vinden. In deze film stapt Ralph Fiennes in de rol van Monsieur Gustave H. Hij is een markante conciërge in het wereldberoemde Grand Budapest Hotel. Het verhaal speelt zich af in 1932 waar Monsieur Gustave een bijzondere band opbouwt met de jonge piccolo Zero Moustafa. Ze proberen samen te ontdekken wie een kostbaar erfstuk heeft gestolen. 

Deze film op Disney Plus is zeer uniek. De meeslepende muziek en bijzondere humor, samen met een cast vol topacteurs maakt dit af. Naast Ralph Fiennes zul je in deze film ook Jeff Goldblum, Jude Law, Bill Murray en Owen Wilson zien. 

Ontdek de duurste film aller tijden!

Up

 • Jaar: 2009
 • Genre: Animatie, avontuur, comedy
 • IMDB: 8,3

Een van de beste films op Disney Plus is ongetwijfeld de film Up. In deze film volgen we Carl Fredrick. Deze oude man met een zeer nukkig karakter heeft het zwaar met het verlies van zijn vrouw Ellie. Carl heeft de droom om met zijn huis naar Zuid-Amerika af te reizen. Daarom bindt hij honderden ballonnen aan zijn huis voor de vliegreis naar Zuid-Amerika.

Al snel blijkt dat Carl niet alleen is. De scoutingjongen Russell is per ongeluk meegereisd. Ondanks dat Carl in eerste instantie niet zo blij is met Carl zijn aanwezigheid bouwen ze samen een unieke band op. Deze film is grappig, maar ook ontroerend. Dit is zeker een van de beste Disney Plus films. 

The Revenant

 • Jaar: 2015
 • Genre: Actie, avontuur, drama
 • IMDB: 8

Velen kennen The Revenant als de film die Leonardo DiCaprio eindelijk een Oscar opleverde. Dat zegt op zich al iets over de kwaliteit van deze film. Het verhaal speelt zich af in 1820. Leonardo DiCaprio speelt de rol van Hugh Glass een gids die door een groep jagers wordt ingehuurd. Nadat de jagers Hugh voor dood achterlieten moet hij zelf zijn weg terug zien te vinden.

De film is rauw, heftig en indrukwekkend. Een verhaal vol avontuur, lijden en wraak. Het is een van de beste films op Disney Plus voor volwassenen. Een film die overspoeld is door awards waaronder de Golden Globe voor beste drama film, Oscar voor beste mannelijke hoofdrol en de Oscar voor beste regisseur. 

The Lion King

 • Jaar:1994
 • Genre: Animatie, avontuur
 • IMDB: 8,5

The Lion King is een absolute klassieker die nog volop populariteit geniet bij Disney Plus kijkers. We hebben het dan overigens over de eerste film in 1994, niet de remake van 2024, al mag die er ook zijn. Het verhaal gaar over de jonge leeuw Simba die klaargestoomd wordt om de nieuwe heerser van het dierenrijk te worden.

Simba’s oom Scar probeert hier een stokje voor te steken. Daarop vlucht Simba om pas jaren later terug te komen om zijn plek te veroveren. The Lion King zal de harten van elke Disney fan harder laten kloppen. Dat is onder andere te danken de prachtige muziek van Hans Zimmer. 

Guardians of the Galaxy Vol.3

 • Jaar:2023
 • Genre: Avontuur, actie
 • IMDB: 7,9

Guardians of the Galaxy Vol.3 is de nieuwste film op deze lijst met leukste Disney Plus films. Net zoals de eerdere twee Guardians of the Galaxy films van Marvel Studios zit ook deze film vol actie, humor en ontroerende momenten. In deze film kruipt Chris Pratt nogmaals in de rol van Peter Quill. Samen met zijn team, dat onder andere uit de pratende wasbeer, Rocket (Bradley Cooper) en een wandelende boom, Groot (Vin Diesel) bestaat, probeert hij het universum te redden.

Dit is de laatste film in de trilogie, dus we raden zeker aan om hem op Disney Plus te gaan kijken. Na deze film zal toch echt het einde aangebroken zijn. Of in ieder geval dat zeggen ze bij Marvel. 

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

 • Jaar:2003
 • Genre: Avontuur, actie
 • IMDB: 8,1

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl is de eerste film in de reeks Pirates of the Caribbean films. De film met Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley was meteen een daverend succes. Will Turner (Orlando Bloom) en Jack Sparrow (Johnny Depp) trekken er samen op uit om Wills liefde Elizabeth Swann (Keira Knightley) te redden. Beide heren hebben hier andere motieven voor.

Het leidt tot een spectaculaire film vol actie en spectaculaire scenes. Van begin tot eind zit deze film vol interessante, maar ook grappige momenten. Vooral de vertolking van Jack Sparrow door Johnny Depp maakte dat de film direct een klassieker was. Ondanks dat veel mensen denken dat het een film is die gebaseerd is op echte piratenverhalen is het volledig verzonnen. 

Picture of Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten