Leukste kinder tv-series uit de jaren 2000

Ben je een ware ‘90s baby of kom je uit de vroege 2000’s? Stap dan met ons in een tijdmachine en herbeleef de nostalgie van de jaren 2000. Hoe? Door in een wereld te duiken vol leerzame avonturen, grappige personages en tijdloze levenslessen. In dit artikel behandelen we de leukste kinderprogramma’s tot 2010. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Onze favorieten kinder tv-series uit de jaren 2000

  1. Beugelbekkie
  2. Amika
  3. Jimmy Neutron
  4. Junior Eurovisie Songfestival
  5. The Backyardigans
  6. Abi
  7. Het Huis Anubis

1. Beugelbekkie (2001 - 2003)

Beugelbekkie volgt het leven van de tiener Sharon Spitz. Door een ongelukje bij de orthodontist, is haar beugel magnetisch geworden. Dit leidt tot lastige situaties, maar gelukkig staan haar vrienden en familie altijd voor haar klaar. De animatieshow biedt een kijk op de ups en downs van het tiener-zijn en verpakt deze lessen in een kleurrijk en humoristisch jasje.

2. Amika (2009 - 2011)

Vroeger al een groot fan van paarden? Dan keek je vast en zeker naar Amika. In deze show volgen we de 15-jarige Merel (Moora Vander Veken) die haar moeder verliest tijdens een springwedstrijd. Haar vader wil niet dat Merel nog iets met paarden te maken heeft, maar ondanks de wensen van haar vader neemt Merel toch stiekem een baantje als stalhulp op de manege ‘De Paardenhoeve’. Hier zorgt ze voor Amika, een paard dat extreem agressief gedrag vertoont, na jaren van verwaarlozing.

3. Jimmy Neutron (2002 - 2006)

In Jimmy Neutron volgen we niemand anders dan wonderkind Jimmy Neutron. Samen met zijn vriendengroep raakt Jimmy betrokken bij verschillende buitenaardse avonturen en wetenschappelijke experimenten die niet helemaal goed gaan. Van de paarse snoepjes tot het megabrein van Rien… de gevolgen van deze experimenten zijn groot en de stad en haar inwoners zijn niet altijd even blij met de jongens. Gelukkig vinden ze altijd een manier om een ramp te voorkomen of deze op te lossen! Jimmy Neutron laat ons zien dat de grenzen van onze verbeelding eindeloos zijn, niet alleen in onze jeugd, maar nu ook nog! 

4. Junior Eurovisie Songfestival (2003 - heden)

Als kind al groot fan geweest van de shows van Kinderen voor Kinderen? Dan was het Junior Songfestival vast ook iets waar je jaarlijks naar vooruit keek. In deze competitie strijden kinderen tot vijftien jaar oud tegen elkaar. Met hun zelfgemaakte liedjes stappen de kinderen het podium op en proberen het publiek te veroveren.

Tot nu toe heeft Nederland een keer het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. Kun je je Ralf Mackenbach met zijn ‘Click Clack’ nog herinneren? Ook zijn Lisa, Amy en Shelley, nu bekend als O’G3NE, bekend geworden door dit programma.

5. The Backyardigans (2005 - 2007)

De kracht van verbeelding is enorm en dit is iets wat The Backyardigans goed laat zien. De vriendjes Pablo, Unique, Tyrone, Tasha en Austin kwamen aflevering na aflevering vanuit hun achtertuin in nieuwe werelden terecht. Van het oude Egypte tot een wereld vol piraten. The Backyardigans hebben het allemaal gezien! Als kijker kon je heerlijk genieten van vrolijke liedjes en wonderlijke avonturen van de vriendjes.

6. Abi (2008)

Abi is een van de vele Nederlandse kinder tv programma’s uit de jaren 2000. In de kinderserie volgen we het dagelijks leven van het zesjarige Surinaamse meisje Abi. Samen met haar ouders woont ze in een flat in de Bijlmer. Haar buren hebben allemaal een verschillende achtergrond en de serie leert de jonge kijkers dat mensen heel goed bevriend kunnen raken met elkaar ondanks de vele verschillen. Een wijze les voor iedereen.

7. Het Huis Anubis (2006 - 2009)

Het Huis Anubis is één van de populairste kinder tv series uit de jaren 2000. In de spannende serie wonen negen scholieren op kamers in het huis Anubis. Wat de jongeren nog niet weten is dat er op zolder een groot geheim verborgen ligt.

Nienke, de nieuwkomer in het huis, ontdekt dit geheim. Huisbaas Victor verbiedt de studenten om zich te verdiepen in het mysterie, maar de jongeren kunnen dit niet loslaten. Nienke vormt met een aantal bewoners van het huis de Geheime Club van de Oude Wilg op om het geheim te achterhalen, maar kan dit doel worden bereikt? 

Was jij nog een kind in de jaren 2000? Dan heb je onvergetelijke momenten kunnen beleven door simpelweg voor de televisie te zitten. Shows als The Backyardigans en Jimmy Neutron hebben ons doen realiseren dat onze verbeelding geen limiet kent. Abi heeft ons geleerd om vriendelijk te zijn tegen iedereen, ongeacht hoe ze eruitzien. Het Junior Songfestival hebben ons van muziek leren houden en Het Huis Anubis heeft onze liefde voor spanning en raadsels vormgegeven. 

Zie je, televisie kijken was nog niet zo slecht als onze ouders ons zeiden. We hebben fantastische levenslessen geleerd! Misschien is het leuk om eens een aflevering van je favoriete kinderserie terug te kijken!

Foto van Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten