Leukste kinderprogramma’s uit de jaren 2010

Ben je opgegroeid in de jaren 2010 en kon je intens genieten van de leuke kinderprogramma’s? Begrijpelijk! Waar kinderen in de jaren ‘90 en 2000 vooral keken naar geanimeerde shows, werden er in 2010 steeds meer shows gemaakt voor kinderen waar echte acteurs in spelen! Kun je je nog herinneren wat jouw favoriete kinderprogramma was? In dit artikel nemen we je mee naar de wereld van kinderprogramma’s uit 2010.

Deze kinderprogramma’s uit de jaren 2010 vonden wij het leukst

  1. Big Time Rush
  2. Freeks Wilde Wereld
  3. Ninja Nanny
  4. Mees Kees
  5. De Zoon van Artan
  6. VRijland
  7. Brugklas

1. Big Time Rush (2010 - 2013)

Big Time Rush is een favoriete kinderserie van vroeger. Veel jongeren keken dagelijks naar Kendall, James, Logan en Carlos die in Los Angeles een populaire boyband moeten starten. De jongens wonen in een adembenemend appartementencomplex waar ze de gekste avonturen beleven.

Al snel komen de jongens uit Minnesota erachter dat het leven van een popster niet is wat het lijkt. Samen met Gustavo en Kelly, de muziekproducent en zijn assistent, komen ze terecht in de meest grappige en hopeloze situaties.

2. Freeks Wilde Wereld (2014 - heden)

Altijd al een dierenliefhebber geweest? Dan heeft Freeks Wilde Wereld je vast en zeker enorm veel kennis meegegeven. Het dierenprogramma wordt gepresenteerd door de enthousiaste bioloog Freek Vonk. Hij reist tot vandaag de dag de hele wereld af op zoek naar de meest unieke diersoorten.

Niet enkel vertelt hij alles wat je wil weten over de beesten, ook laat hij de kijker weten hoe je een aanval van de dieren kan overleven! Altijd handig, toch?

3. Ninja Nanny (2019 - 2021)

Ninja Nanny is een van de recentste Nederlandse kinderseries uit de jaren 2010. In de serie volgen we Hunter. Samen met haar moeder verhuist ze naar een nieuwe wijk. Hier komt ze ook op een nieuwe school terecht. Hunter wordt hier gepest, maar wordt gered door een mysterieuze ninja. Dit blijkt haar nanny te zijn! Hunter besluit zelf een ninja te worden, maar ontdekt dat deze strijd niet vanzelf zal gaan.

Is Ninja Nanny de reden dat jij je hebt ingeschreven voor een proeflesje Indonesische vechtkunst?

4. Mees Kees (2017 - 2021)

Veel kinderseries uit 2010 zijn gebaseerd op boeken. Dit is ook het geval bij Mees Kees. Heb je enkel de serie gezien of heb je de boeken van Mirjam Oldenhave ook gelezen? Zowel de boeken als de serie (en films!) volgen de avonturen van Mees Kees, een jonge leraar die alleen maar leuke dingen wil doen om zijn leerlingen op deze manier zo speels mogelijk les te geven.

Al zijn inspanningen worden door de strenge directrice mevrouw Dreus niet gewaardeerd. De serie zat vol humor en leerzame lessen. Opgroeien hoeft helemaal niet zo eng en spannend te zijn, zolang je maar lol hebt!

5. De Zoon van Artan (2015)

In de Vlaamse ridderserie De Zoon van Artan volgen we de jonge schildknaap Wolf die zijn vader heeft verloren door de draak. Samen met zijn vrienden Cara en Friso heeft hij een verbond opgericht om het kwaadaardige monster te verslaan.

In deze serie met middeleeuwse thema’s en avonturen is de vijand en tegenstander van Wolf iemand waarvan hij het nooit had kunnen verwachten. Zijn oom Sieg heeft namelijk redenen om een stokje voor de vergeldingsactie van de jongeren te steken… Zat jij ook altijd op het puntje van je stoel tijdens het kijken van deze serie?

6. VRijland (2010 - 2013)

In de serie VRijland volgen we een groep kinderen tussen de elf en zestien jaar oud. Al deze kinderen wonen in hetzelfde dorp, namelijk Rijland. De avonturen vliegen je als kijker om de oren. Zo is er een ware strijd om een schatkaart en wordt er kattenkwaad uitgehaald.

De ambities van de kinderen zijn groot, zo willen er een aantal meiden model worden en zijn wat jongens aan het sleutelen aan hun motor. VRijland is een serie die laat zien wat de waarde is van vriendschap en kind-zijn.

7. Brugklas (2014 - heden)

Brugklas was een serie die velen van ons heeft voorbereid op de middelbare school. De kinderserie behandelt verschillende thema’s en onderwerpen waar veel brugklassers mee te maken kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan pesten, verliefd zijn, faalangst en ongesteld worden. Zie, kun je toch nog leren van tv-kijken, mam!


Televisiekijken zorgt er niet voor dat je ogen vierkant worden, zoals veel ouders beweren. Er zijn veel series die ervoor zorgen dat we onze passie ontdekken. Misschien heeft Big Time Rush je geïnspireerd om op zangles te gaan of heeft Ninja Nanny je overtuigd om op judo te gaan. Brugklas heeft je goed voorbereid op de middelbare school en dankzij Freek Vonk weet jij wat je moet doen als je oog in oog komt te staan met een boa constrictor.

Toch handig, al die televisieprogramma’s!

Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten