Films en tv-programma’s met Brendan Gleeson

Brendan Gleeson is een acteur die in zijn lange acteercarrière in vele films en series heeft gespeeld. De Ierse acteur en producent heeft onder andere rollen gespeeld in Braveheart, Gangs of New York en de Harry Potter films. Dit zijn de beste films en tv-series van Brendan Gleeson.

Waarom je de films en tv-programma’s met Hannah Waddingham niet mag missen!

De beste films en tv-programma’s met Brendan Gleeson in de hoofdrol

Brendan Gleeson heeft gedurende zijn carrière heel wat nominaties voor prestigieuze prijzen gehad en heeft zelfs een Primetime Emmy Award gewonnen. Ontdek Brendan Gleesons beste series en films. 

Ontdek de beste rollen van Frank Lammers!

Calvary (2014)

In 2014 krijgt Brendan Gleeson een hoofdrol in de thriller Calvary. Gleeson speelt hierin de rol van een priester in een klein dorpje die erachter komt dat iemand hem wil vermoorden. In de film zien we hoe James, de priester, zich voorbereidt op zijn eigen dood en terugkijkt op zijn veelbewogen leven. De film wordt gezien als een van Brendan Gleesons beste films en tv-series. De rol is heel sterk neergezet en laat de ongekende acteerkwaliteiten van Gleeson zien.

De verrassende films en tv-programma’s met Austin Butler!

The Banshees of Inisherin (2022)

The Banshees of Inisherin hoort zonder twijfel op de lijst met beste films en tv-series van Brendan Gleeson. De film speelt zich af op een afgelegen eiland voor de kust van Ierland. Hierin worden de twee oude vrienden Colm (Brendan Gleeson) en Padraic (Colin Farrell) gevolgd. 

Colm besluit hun vriendschap te beëindigen, omdat hij zijn oude vriend maar saai en oninspirerend vindt. Daarop doet Padraic er alles aan om de relatie te verbeteren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon) en Dominic (Barry Keoghan). Brendan Gleeson krijg voor zijn rol een nominatie voor een Academy Award. 

In Bruges (2008)

Brendan Gleeson en Colin Farrell werkten al eerder samen in een film. In de film In Bruges spelen de heren de huurmoordenaars Ray en Ken. Ze reizen naar het Belgische Brugge af in afwachting van hun volgende opdracht. Het lange wachten zorgt dat de twee criminelen flink botsen. Gleeson speelt in zijn rol een crimineel die altijd optimistisch is en Farrell zet een donkere en bittere man neer. Het zorgt voor heel wat grappige momenten en donkere humor. 

The Tragedy of Macbeth (2021)

Brendan Gleeson leerde tijdens zijn studie al over Shakespeare. Die kennis kon hij goed gebruiken voor zijn rol als koning Duncan in The Tragedy of Macbeth. Duncan gaat in de film op wraak uit nadat Macbeth (Denzel Washington) de Schotse koning vermoord. De film staat op de lijst met beste Brendan Gleeson films en series omdat hij een zeer overtuigende rol neerzet met veel diepte.

Braveheart (1995)

Braveheart is een film van Mel Gibson die al een tijdje geleden is uitgebracht, maar toch verdient de film een plekje op deze lijst met beste Brendan Gleeson films en series. Brendan speelt de rol van Hamish een vriend van William Wallace (Mel Gibson). Gleeson zorgt op subtiele wijze dat de film naar een hoger niveau wordt getild. Het is een kwaliteit die we later in nog veel van zijn rollen zullen zien. 

Greenzone (2010)

In 2010 staat Brendan Gleeson aan de zijde van Matt Damon in de actiefilm Greenzone. Damon speelt hierin een Amerikaanse leger officier in het Midden-Oosten. Hij komt er dankzij CIA-agent Martin Brown (Brendan Gleeson) achter dat de data over kernwapens niet correct zijn. De film is een goed voorbeeld van de kracht van het acteerwerk van Gleeson. Dat is de reden dat Greenzone niet mag missen op de lijst met beste Brendan Gleesons films en series.   

Picture of Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten