Films en tv-programma’s met Hannah Waddingham

Hannah Waddingham is een Britse actrice die waarschijnlijk het beste bekend staat om haar rol als Rebecca Welton in de comedy serie Ted Lasso. Ze heeft nog veel meer prachtrollen op haar naam staan. Niet alleen op tv en het witte scherm, maar ook in musicals. Dit zijn Hannah Waddinghams beste films en tv-programma’s.

Ontdek de verrassende rollen van Alexis Bledel!

De beste films en tv-programma’s met Hannah Waddingham in de hoofdrol

Hannah Waddingham heeft een zeer lange carrière als actrice en zangeres achter de rug. Dit zijn de films en series met Hannah Waddingham die je niet mag missen.

Waarom Austin Butler’s films en tv-programma’s een must-see zijn!

Ted Lasso (2020-2023)

Van 2020 tot 2023 speelde Hannah Waddingham de rol van Rebecca Welton in Ted Lasso. In deze comedy van Apple TV+ zet Hannah een zeer ster karakter neer. Haar acteertalent viel bij velen op en zorgde ervoor dat ze wereldwijd bekend werd. 

Voor haar rol als zakenvrouw Rebecca ontving de Primetime Emmy Award voor beste vrouwelijke bijrol in een comedy. Daarnaast kreeg ze voor haar rol ook de Critics’ Choice Television Award voor beste vrouwelijke bijrol in een comedy. 

De beste films en tv-programma’s met Frank Lammers!

Game of Thrones (2011-2019)

In het lijstje met beste films en series met Hannah Waddingham mag Game of Thrones niet ontbreken. Deze HBO-serie leek de hele wereld in zijn greep te houden. Hannah Waddingham speelde de rol van de non Septa Unella in het 5e en 6e seizoen van het immens populaire Game of Thrones

In een recent interview vertelt Hannah dat het filmen voor de rol een ware hel was. Ze werd op een bepaald moment zelfs 10 uur lang gewaterboard. Dit is een bekende martelmethode waarbij iemand het gevoel heeft te verdrinken. Ze heeft er claustrofobie en watervrees aan overgehouden.

Tom Jones (2023)

Tom Jones is een vierdelige dramaserie die gebaseerd is op het boek The History of Tom Jones A Foundling. Het boek werd in 1749 geschreven door Henry Fielding. Tom werd als baby te vondeling gelegd en in huis genomen door een edelman. Die doet er alles aan om Tom eraan te herinneren waar hij vandaan komt.

Als Tom verliefd wordt op Sophia zijn hun families het daar niet mee eens. Sophia vlucht naar Londen om haar leven samen met Tom voort te zetten. Ondertussen doet Lady Bellastion (gespeeld door Hannah Waddingham) er alles aan om de relatie tussen Sophia en Tom te beëindigen.

Sex Education (2019-2023)

Sex Education is een razend populaire serie op Netflix die een groep adolescenten volgt. Je ziet hoe ze omgaan met lastige vragen en situaties rondom seks, intimiteit en relaties. Otis is een klungelige tiener die in de kelder van zijn school een seks therapie kliniek opricht, waar heel wat tieners, maar wat graag gebruik van maken. In de serie speelt Hannah Waddingham de rol van Sofia Marchetti, de moeder van Jackson. 

Benidorm (2007-2018)

Benidorm is een bekende Britse comedy die meer dan tien jaar lang uitgezonden werd op ITV. In de serie worden vakantiegangers gevolgd die in het all-inclusive Solana Resort in Benidorm op vakantie gaan. Hannah Waddingham is in het zesde seizoen van de serie te zien als Tonya. Tonya gaat samen met haar man Clive en hun kinderen, Tiger en Bianca vakantie vieren in het resort. 

Winter Ridge (2018)

In het lijstje met de beste films en series met Hannah Waddingham kan Winter Rigde niet ontbreken. In deze film krijgt ze voor de eerste keer een grote rol. Ze speelt een psychiater die vermoedt dat iemand probeert de ouderen in het dorp te vermoorden. De film werd in Groot-Brittannië zeer goed ontvangen en won zelfs een award voor beste film in het Verenigd Koninkrijk. 

Picture of Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten