10 bonte avond ideeën en meer tips voor een leuke avond!

De leukste bonte avond acts – Ben je een weekendje weg met vrienden, scouting of een sportvereniging dan is niets leuker dan een afsluiting met een bonte avond. Tijdens deze bonte avond wordt iedereen uitgenodigd om een act te doen. Dat leidt vaak tot de leukste en gekste momenten. Met liedjes over gekke dingen die gebeurd zijn, toneelstukjes en spelletjes waarbij het publiek betrokken wordt. Dit zijn 10 bonte avond ideeën voor een onvergetelijke avond. 

Je gelooft nooit wat de cast van Oh Oh Cherso nu doet!

Wat is een bonte avond?

Laten we bij het begin beginnen, wat is een bonte avond? Het is een avond tijdens een weekendje weg, een kamp, vakantie of een verenigingsevenement waarbij alle aanwezigen een stukje mogen opvoeren. In veel gevallen gaat het om een afsluiter van bijvoorbeeld een kamp. Dat geeft de aanwezigen de kans om de ervaringen tijdens het kamp te gebruiken in de bonte avond. 

Tijdens de bonte avond kun je heel veel acts opvoeren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden:

 • Liedje 
 • Toneelstuk
 • Quiz
 • Spel
 • Muziekstuk
 • Moppen
 • Playbacken
 • Goocheltruc

10 bonte avond ideeën

Een bonte avond is heel leuk, maar het verzinnen van leuke bonte avond ideeën kan ook een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen. We hebben een lijstje van 10 bonte avond ideeën die van jouw bonte avond zeker weten een succes maken.

Ontdek de beste Disney Plus films!

 

1. Quiz

Een hele leuke activiteit voor een bonte avond is een quiz. Heb je heel weinig inspiratie dan kun je die gewoon opzoeken op internet. Maar het is nog leuker om er zelf een te maken met behulp van de dingen die tijdens het kamp of weekend gebeurd zijn.

Om te voorkomen dat je te weinig vragen hebt over gebeurtenissen tijdens het weekend kun je verschillende categorieën maken. Je kunt bijvoorbeeld een categorie: Kamp, actueel, muziek, geschiedenis en algemene kennis maken. Maak meerkeuzevragen zodat het makkelijker is om de punten te berekenen. 

Deze horrorfilms zijn angstaanjagend!

2. Moordmysterie

Een zeer leuk idee voor een bonte avond is een moordmysterie. Dit is een rollenspel waarbij de aanwezigen zowel de verdachten zijn als de detectives die een misdaad moeten oplossen. Je kunt verhalen voor moordmysteries online vinden of zelf bedenken. Wat je hiervoor moet doen is een moord bedenken met een groot aantal verdachten die allemaal hun eigen verhaal hebben. 

Tijdens deze activiteit op de bonte avond krijgt elke deelnemer een rol toebedeeld. Elke deelnemer krijgt tekst die ze op moeten zeggen. Nadat alle deelnemers al hun tekst gezegd hebben mogen deelnemers onderling vragen stellen. Vervolgens schrijven ze anoniem op wie ze denken dat schuldig is en waarom. Ook dit idee voor een bonte avond kan tot heel veel hilarische momenten en de gekste verdenkingen zorgen.

3. Karaoke

Een leuk intermezzo voor een bonte avond is karaoke liedjes. Je kunt dit bijvoorbeeld tussen de acts door doen of aan het einde van de avond zodat de avond langzaam over kan gaan in een zing- en dansfeest. Het is ook de perfecte manier om de bonte avond een beetje op te vullen als je niet zoveel bonte avond ideeën hebt. Je kunt muziek met karaoke-ondertitels vinden op YouTube. 

4. Gotcha

Gotcha is een bonte avond idee dat gespeeld kan worden tussen de acts door. Voordat je begint met het spel schrijf je alle namen van de deelnemers op briefjes. Elke deelnemer trekt vervolgens een briefje met daarop de naam van een andere deelnemer. Het doel is dat ze die deelnemer stiekem tikken. Lukt dat dan krijgt de deelnemer het papiertje van degene die getikt is. De winnende deelnemer kan vervolgens die persoon stiekem tikken. De persoon die aan het einde van de avond de meeste papiertjes in bezit heeft, wint het spel.

5. Stoelendans

Het klinkt misschien ouderwets, maar een stoelendans is een heel leuk idee voor een bonte avond. Het zorgt er al snel voor dat mensen bloedfanatiek worden. Gebruik hiervoor muziek die lekker opzwepend is, zodat het een activiteit is waar de deelnemers nog dagen over praten. 

6. Improvisatietheater

Je hebt vast wel eens een aflevering van de Lama’s gezien, dit is improvisatietheater. Deze activiteit is heel leuk om te doen tijdens een bonte avond. Het is een van de bonte avond ideeën die zonder meer voor een geweldige avond zal zorgen. 

Een aantal dingen die je tijdens improvisatietheater kunt doen zijn de volgende:

 • De beste manier om…..  – Laat iedereen een bepaald iets uitvoeren.
 • Datingshow – Door middel van vragen te stellen moeten kandidaten van een datingshow erachter komen wie ze zijn qua beroep of andere kenmerken.
 • Diashow – Waarbij meerdere kandidaten samen een voorwerp moeten uitbeelden. 
 • Dierenwinkel – Iemand komt een dier terugbrengen in een dierenwinkel, maar weet niet welk dier. Door de juiste vragen te stellen moet je erachter komen welk dier het is. 

7. Liedje over het kamp

Voor deze grappige bonte avond act heb je wel een beetje inspiratie nodig. Bovendien heb je tijd nodig om een liedje te maken. Je kan dit bonte avond idee pas op de laatste dag van het kamp uitwerken, omdat je alle ervaringen tijdens het kamp erin wil verwerken. Als liedje kun je het beste een bestaand nummer gebruiken waar je de tekst van veranderd. 

8. Studeer een dansje in

Het is ook een leuk kampidee om een dansje in te studeren. Dit is iets waar de deelnemers voorafgaand aan de bonte avond ook heel veel plezier aan zullen beleven. Voor een beetje inspiratie kun je op TikTok dansjes opzoeken.

9. Commando pinkelen

Tijdens dit spel moet iedereen met zijn handen op een tafel of benen tikken. Als de spelleider het commando pinkelen geeft moet iedereen met één vinger tikken. Als een deelnemer het fout doet is diegene af. Je kunt zelf allerlei commando’s en opdrachten toevoegen. 

10. Galgje

Een simpel maar leuk idee voor een bonte avond is galgje. De deelnemers moeten een woord raden. Bij elk fout antwoord wordt een deel van een galg getekend. Is de galg met persoon af voordat het woord geraden is dan wint de spelleider. 

Picture of Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten