Films en tv-programma’s met Anniek Pheifer

De Drentse actrice Anniek Pheifer is een bekend gezicht in de theaters en op televisie. Ze heeft de afgelopen jaren een groot aantal rollen gespeeld. Van Jiskefet tot Westenwind en Toren C. Daarnaast speelde ze in een aantal bekende Nederlandse films zoals Van God Los, Costa en Ik ook van jou. Ontdek de beste films en series met Anniek Pheifer.

Ontdek de beste films en tv-programma’s met Brendan Gleeson!

De beste films en tv-programma’s met Anniek Pheifer in de hoofdrol

Anniek Pheifer is een populaire Nederlandse actrice. Dit zijn Anniek Pheifers beste films en tv-programma’s. 

Rocco & Sjuul (2023)

Op 16 november 2023 ging de Nederlandse film Rocco & Sjuul in Nederland in première. In de film duik je in het leven van oma Sjuul. Ze is de mantelzorger van haar man totdat hij niet meer thuis kan wonen en naar het verpleeghuis moet. Vervolgens komt ze haar oude jeugdliefde Rocco tegen. De twee worden nogmaals stapelverliefd op elkaar, iets wat hun families niet bepaald waarderen. 

Anniek Pheifer speelt de rol van Marja, een van de dochters van de 70-jarige Sjuul. Marja en haar zus Sas begrijpen de keuze van haar moeder niet, iets wat voor Sjuul zeer frustrerend is. De film die geproduceerd werd door Omroep Max geeft een interessant kijkje in de wereld van de oudere mens, iets wat je niet vaak ziet op tv.

Waarom je de rollen van Frank Lammers moet zien!

Anoniem (2023)

Diederik van Rooijen maakte in Nederland de televisieserie Anoniem voor BNNVARA. De serie gaat over de ietwat saaie geschiedenisleraar Jurre Jansen, gespeeld door Jeroen Spitzenberger. Hij is het saaie leven een beetje beu en besluit om eigenhandig de strijd aan te gaan tegen de bende van Stef Cabo (Roeland Fernhout). 

Gelijktijdig is zijn vrouw Sarah Jansen, gespeeld door Anniek Pheifer, ook bezig met de bende. Als Officier van justitie probeert ze Stef Cabo voor het gerecht te krijgen. Ondertussen weten beide ouders niet dat hun dochter zich als koerier aanbiedt bij Stef. De serie bestaat uit 10 afleveringen die te zien waren op NPO 1. 

De must-see films en tv-programma’s met Eve Harlow!

First Mission (2010)

In het lijstje met beste films en series met Anniek Pheifer kan de film First Mission niet ontbreken. In deze film vertolkt Anniek Pheifer de rol van de jonge arts Marina die als hulpverlener naar Zuid-Amerika gaat. Hier krijgt ze te maken met heel veel leed en lastige situaties. Zo zijn er te weinig medicijnen en verliest een jongetje zijn been door een landmijn. Ondertussen lijkt er iets op te bloeien tussen Marina en haar chauffeur Barry (Tygo Gernandt), maar Marina houdt de boot af.

Captain Nova (2021)

In 2021 bracht Maurice Trouwborst de Nederlandse sciencefiction-film Captain Nova uit. De film begint in het jaar 2050 waarin we een verwoeste wereld zien, veroorzaakt door een milieuramp. Piloot Nova (Anniek Pheifer) gaat terug in de tijd om de milieuramp te voorkomen. 

Vervolgens zien we hoe de twaalfjarige Nova in 2025 probeert om de milieuramp tegen te gaan. De film kreeg een Gouden Kalf voor Best Sound Design. Daarnaast kreeg het de Cinekid Award voor Beste Kinderfilm en Beste Nederlandse Kinderfilm. 

Vliegende Hollanders (2020)

In deze Nederlandse televisieserie krijgen we een kijkje in de wereld van Anthony Fokker en Albert Plesman. Deze twee heren waren pioniers in de luchtvaart en zorgden ervoor dat de burgerluchtvaart in Nederland geïntroduceerd werd. De serie speelt zich af tussen 1919 en 1939, het jaar dat Fokker overleed. 

In de serie heeft Anniek Pheifer de rol van Suze Plesman de vrouw van Albert Plesman die gespeeld wordt door Daan Schuurmans. Andere bekende acteurs in deze serie zijn Fedja van Huêt en Victor Löw. De serie kreeg lovende kritieken.

Picture of Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten