Nieuwe mensen leren kennen op verschillende leeftijden!

Nieuwe mensen leren kennen is niet altijd even makkelijk. Hoe ouder je wordt, hoe meer uitdagingen het met zich meebrengt. Toch zijn er voor elke leeftijdsgroep manieren om toch weer nieuwe vrienden te maken. We zullen dieper ingaan op hoe je nieuwe mensen kunt leren kennen op verschillende leeftijden.

Nieuwe mensen leren kennen als 30-plusser

Als 30-plusser heb je het waarschijnlijk razend druk. Veel 30-plussers zijn druk met werk en kinderen, waardoor nieuwe vrienden maken een stuk moeilijker wordt. Toch is het ook voor mensen met een volle agenda mogelijk om nieuwe mensen te leren kennen. 

Tips voor nieuwe mensen leren kennen

 • Socializen op het werk – Aangezien je als 30 er waarschijnlijk vaak op je werk bent is dit de ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen. Ga eens naar de vrijdagmiddagborrel of een netwerkevent.
 • Maak vrienden tijdens het sporten – Als dertiger wil je waarschijnlijk ook een beetje fit blijven. Dat is een goede gelegenheid om nieuwe mensen leren kennen en fit worden te combineren. Je slaat twee vliegen in een klap. 
 • Zoek verbinding met medestudenten– Veel 30-jarigen zijn nog bezig met het ontwikkelen van hun carrière met behulp van een extra studie. Medestudenten hebben als het gaat om werk al dezelfde interesses. Een goede kans dus om nieuwe vrienden te maken.

Nieuwe mensen leren kennen als 40-plusser

Als veertiger zul je weer met andere uitdagingen te maken krijgt als je vrienden wil maken. Je gaat waarschijnlijk niet zoveel meer uit en hebt het druk met werk en kinderen. Dit zijn plekken waar je als veertiger nieuwe vrienden kunt ontmoeten:

 • Maak contact met andere ouders – De kans is groot dat je kinderen hebt. Die kinderen hebben ook ouders die misschien ook wel nieuwe mensen willen leren kennen.
 • Maak vrienden tijdens een cursus – Je kunt in je vrije tijd een cursus volgen. Doe bijvoorbeeld een cursus fotografie, hardlopen voor beginners of leer een nieuwe taal. De kans is groot dat je hier gelijkgestemden tegenkomt. 
 • Social media – Meld je aan bij een social media groep die je interessant vindt. Bijvoorbeeld over een sport die je beoefend of de taal die je net geleerd hebt en maak online vrienden. 

Nieuwe mensen leren kennen als 50-plusser

Als 50-plusser ben je waarschijnlijk in een stadium waarbij je meer tijd hebt voor jezelf hebt. De kinderen zijn wat ouder en je carrière heeft ondertussen een stabiel punt bereikt. Dat maakt de momenten waarop je nieuwe mensen ontmoet wel schaarser. Dit zijn plekken waar je toch nieuwe mensen kunt leren kennen. 

 • Wordt vrijwilliger – Heb je nog wat vrije tijd dan kun je je aanmelden als vrijwilliger. Help bijvoorbeeld in het buurthuis of help de muziekvereniging. Een goede plek om nieuwe vrienden te maken.
 • Boek een groepsreis – Tijdens een groepsreis kun je vrienden voor het leven ontmoeten. Doordat je een korte periode heel intens met elkaar omgaat leer je elkaar heel goed kennen.
 • Wordt lid van een vereniging – Wil je nieuwe mensen leren kennen als 50-plusser dan is lid worden van een vereniging een goed idee. Dat kan een ondernemersvereniging zijn, maar ook een leesgroep, een club voor wijnproeven of een dansclub. 

Nieuwe mensen leren kennen als 60-plusser

Als 60-plusser zit je pensioen er bijna aan te komen of het is al gebeurd. Werk is voor veel mensen een plek waar ze nieuwe mensen leren kennen en sociale contacten onderhouden. Dat houdt nu op. Het is dus tijd om het heft in handen te nemen en er op uit te trekken om nieuwe vrienden te leren kennen. 

 • Neem contact op met oude vrienden – Het is een goed idee om eens contact op te nemen met oude vrienden. Door de jaren heen zijn jullie misschien uit elkaar gegroeid, maar nu zitten jullie in een andere levensfase. Tijd om het contact weer op te pikken.
 • Meld je aan bij Klup – Dit is een app voor iedereen die ouder is dan 60 jaar en graag leuke activiteiten wil ondernemen. Je ziet in de app niet alleen leuke evenementen, maar ook profielen van mensen die ook op zoek zijn naar vriendschappen.
 • Ga wandelen – Als 60-plusser is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Wandelen is een goede activiteit om fit te blijven. Meld je aan bij een wandelclub, ga  op wandelreis of doe mee aan georganiseerde wandelingen om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Nieuwe vrienden maken ook jij kunt het

Iedereen wil vrienden maken, maar dat is als volwassene niet altijd makkelijk. Je weet nu waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. Zorg dat je bij een nieuwe ontmoeting positief bent en open staat voor nieuw contact. Op die manier zul je zeker nieuwe vrienden maken. 

Foto van Richard
Richard

Schrijver voor Programmas.nl

Richard is een gepassioneerde schrijver voor Programmas.nl, met een diepe liefde voor tv-programma’s en films. Met een encyclopedische kennis van de nieuwste films en Netflix-shows, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van entertainment. Zijn scherpe inzicht en levendige schrijfstijl maken zijn artikelen niet alleen informatief, maar ook boeiend voor iedereen die op zoek is naar het laatste nieuws en de beste aanbevelingen op het gebied van films en televisie. Richard deelt graag zijn passie voor het medium en biedt lezers een insider’s blik op de opwindende wereld van entertainment.

Inhoudsopgave

Nieuwe berichten